הבוקר (21.11.11) התקיימה בתחנת קו 189 מול רכבת האוניברסיטה הפגנה ראשונה מסוגה של ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל נגד הצפיפות בקו אוטובוס כלשהו. המחאה נסבה על התדירות הנמוכה והצפיפות הנמוכה של קו 189. קבוצה של מפגינים החזיקו שלטים נגד הצפיפות האיומה ב"דן". קבוצת פעילים הניפה שלטים ואליה הצטרפו עשרות נוסעים הזועמים על מה שמתרחש בכל בוקר בקו הזה.
חברת "דן" לא עמדה מנגד ובידיה פיתרון מקורי: בוא נתגבר את האוטובוסים לאותו היום. ולא סתם נתגבר אלא ניתן את כל הצי הקיים ונפעיל את קו 189 בתדירות שגם קו 16 בימים העליזים שטרם הארגון מחדש. וכך בין השעה 8:00 ל- 9:00 קיבלנו יותר מ- 10 אוטובוסים של קו 189, כאשר אולי 3 מהם אכן עשו את המסלול המלא והשאר יצאו אחד אחרי השני מרדינג והגיעו ריקים או חצי ריקים מתחנה. היו אף אוטובוסים שהתחילו את נסיעתם מהתחנה של רכבת האוניברסיטה כשהם ריקים. "דן" אף הגדילו לעשות ולקחו אוטובוסים שסיימו את שירותם בקווים האחרים והעבירו אותם לקו 189. כך בסרטון הבא ניתן לראות שיירה שלמה של אוטובוסים בעלי מספר 189 כשעל אחד מהם רשום במדבקה למטה "קו 172". כלומר קו 172 שרק סיים נסיעתו מרדינג "הוקפץ" על מנת לתגבר את 189. האבסורד הגיע לכך שקווים 12 ו- 22 שהם קווים מקומיים שלעיתים פועלים כמיניבוס או מידיבוס, הופעלו באוטובוסים בינעירוניים. זאת כדי לחפות על התגבור שנעשה בקו 189. נציגי חברת "דן" עמדו, ניסו להרגיע והבטיחו שהחל מהשבוע תגבור קו 189 יהפוך לקבוע בכל בוקר עד השעה 9:30. כמו כן את האחריות על הבלאגן הם הטילו על משרד התחבורה ועל הרפורמה. אז הקלטנו את ההבטחות של "דן" וכמו שאומרים, נחכה ונראה.
מה ניתן להסיק מהמקרה הזה? ראשית, שב"דן" נכנסו ללחץ מטורף מההפגנה . אחרת קשה להסביר את התגבור חסר הפרופורציה דווקא של הקו הזה. זה כבר אומר שעשינו את מלאכתנו. דבר שני, למרות הטלת האחריות הפומבית והישירה על משרד התחבורה, "דן" הצליחו להוכיח שכשהם רוצים לתגבר, הם יכולים. כך ש"להקטין ראש" עשויה להיות אסטרטגיה טובה אבל זה נכון עד שהצרכן מתעורר כפי שכבר קרה לא מעט בשנה האחרונה. אנו מציעים ל"דן", ולא פחות מזה גם מפיעלים אחרים. להתעורר עכשיו ולעשות חושבים כיצד ניתן לשפר את השירות לנוסע. אחרת ההפגנה הזו לא תהיה האחרונה וגם חברות אחרות יתחילו להרגיש את תסכול הצרכן שמשלם מחירים כמו בלונדון ונוסע לעיתים בתנאים של בומביי. אנו מקווים שהשיפור בקו 189 יהיה קבוע והעומס על הקו הזה יקטן. ועד אז, נמשיך לעקוב אחר המצב בשטח, ואם יהיה צורך נארגן הפגנות ספונטניות כדי ש"דן" לא יוכלו להיערך מראש ולנסות לשבור את ההפגנה. כי את נוסעי התחבורה הציבורית לא ישברו. נרים ראש ונמשיך להילחם על זכויותנו. הרי אנחנו משלמים כסף (ולא מעט יחסית לעולם) אך מקבלים שירות ברמה נמוכה. לא נמשיך לנסוע כסרדינים בקופסא!
לסיום אנו רוצים להודות לקבוצת הנוסעים בקו 189 שחדלו מהפסיביות האופיינית לנוסעים והתניעו את היוזמה החשובה שללא ספק לא הייתה מתקיימת בלעדיהם. אנו קוראים לנוסעים של קווים אחרים הסובלים מעומס יתר להתארגן ולפעול יחד איתנו להקטנת המטרד הקשה של הצפיפות.
נ.ב. במהלך ההפגנה הרבה אנשים העירו על כך שקו 40 עובר בתחנת רכבת האוניברסיטה כשהוא מפרקי וריק וטוענים שמדובר בבזבוז משאבים שאפשר להפנות לקו 189. ההיפך הוא הנכון. קו 40 משרת נקודות מפתח כמו מרכז בת ים, יפו, ציר בגין, בורסת היהלומים וקניון איילון. המצב בקו זה, למרות תדירותו הגבוהה מאוד בבוקר (כל 4 דקות) הוא לא פחות מקטסטרופה ויעידו על כך אנשים רבים. אלא שבאוגוסט הוסט הקו ממסוף עתידים למסוף רכבת האוניברסיטה עקב חוסר מקום במסוף עתידים. לכן אחרי קניון איילון הקו מתרוקן כמעט לחלוטין (מעט נוסעים ממשיכים לקצה הדר יוסף ופארק הירקון) והוא נוסע כמעט ריק למסוף רכבת האוניברסיטה. לכן הביקורת על הקו הזה לא רלוונטית מהסיבות שצוינו.
על ההפגנה נגד הצפיפות בקו 189 וההיערכות המפתיעה של חברת "דן"
15 תגובות
התגובות סגורות
תיקון טעות – קו 12 לעולם לא פועל במיניבוס. תמיד באוטובוס עירוני רגיל, ובבוקר לפעמים במפרקיות. בקו 22 לפעמים יש אוטובוסים בינעירוניים גם בימים רגילים. אולי במקרה עברו כאלה כשעמדתם שם.
לגבי התדירות של 189, אם הם יעשו את הסידור הזה של אוטובוסי תגבור מרידינג בשעות הלחוצות, זה יהיה פתרון לא רע. אבל התדירות הכללית שלו ירדה מאז תחילת הרפורמה. אני זוכרת שנסעתי בו כמה פעמים מאבן גבירול בחודש הראשון לרפורמה, והוא היה מגיע ממש מהר ולא משאיר נוסעים בתחנה של הרכבת. כשיצא לי פה ושם לנסוע איתו שוב אחרי זה, גיליתי שאני צריכה להמתין יותר ויותר זמן, ובתחנה של הרכבת נדחסים יותר ויותר נוסעים. ועכשיו כש 289 לא מגיע לעתידים ו 89 עושה סיבוב מטורף בדרך לשם, גם נוסעים לעתידים שהיו יכולים לנסוע באחד משני הקווים האלה מעדיפים את 189 מה שרק מוסיף על העומס.
תיגבור קו 189 מרדינג יכול לקרא 12א כי 12 הוא מרדינג לעתידים
מדהים!!!!!!!!!!
יש לאסוף את כל נקודות החולשה של הקווים בשעות העמוסות ופרסם! כמו במקרה הזה לעשות פעילות.
עבודה נהדרת בפוסטים ובשטח!
תודה
אנחננו נשמח אם תסייעי לנו בנושא כדי שנוכל להיערך.
צ"ל
מדהים!!!!!!!!!!
יש לאסוף את נקודות החולשה של הקווים, בעיקר בשעות העמוסות ולפרסם! כמו במקרה הזה – גם לעשות פעילות בשטח.
עבודה נהדרת בפוסטים ובשטח!
תודה
עכשיו צריך לדאוג שאם הם כבר יעמדו בהבטחות האלה של תגבור 189 זה לא יבוא על חשבון קווים עמוסים אחרים
הבעיה הגדולה זה שהם נתנו פתרון ליום אחד רק בבוקר
היום בבוקר הכל חזר לשגרה
ובנסוף מה קורה בערב אותו סיפור עומס וצפיפות גבוהים
דן עשו משחק – עבדו אלינו נתנו פתרון של יום
הצפיפות הגבוהה, לא הנמוכה כמו שכתבתם. שורה 2-3
כל הכבוד!
מעניין איך דן ידעו על קיום ההפגנה. מישהו מפה הודיע להם?
אפשר גם עזרה בקו 274 לכיון רחובות בשעות השיא ?
זה פשוט בלתי נסבל !!!
כל הכבוד לעושים בדבר
יוזמה מבורכת, כל הכבוד!
ברגע שמתארגנת הפגנה לגבי קו 61 – אני גם שם!
צריך לחשוב גם על קווים שאינם קשורים לאוניברסיטה, שאין בהם (הרבה) סטודנטים שירימו את קולם והאוכלוסיה שכן נאלצת להשתמש בהם נותרת אילמת.
ברגע שתהיה הפגנה, נשמח ליצור איתך קשר.
קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךב"דן" הבטיחו לתגבר את קו 189 כל בוקר – צילמנו לפנינו… « ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל
הפיתרון לקו 61 הוא אוטובוסים מפרקיים
הפיתרון לקו 61 היא קודם כל הגדלת תדירות. קו כזה צריך לפעול בתדירות של קו 51 ולא פעם ב- 8-10 דקות שהוא פועל כיום.