תפריט סגור

לידיעת הסטודנטים בת"א: קו 289 יקיף את האוניברסיטה במקום קו 40

ב-30 באוקטובר 2011 ישתנו מסלוליהם של שני קווים באיזור אוניברסיטת תל אביב: קו 40 יקוצר ולא יקיף את האוניברסיטה, ואלו קו 289 יוארך ויקיף את האוניברסיטה במקומו. אם לא טעינו בספירה, זהו השינוי החמישי במסלולו של קו 40 בארבעת החודשים האחרונים.
קו 40 ייסע ללא שינוי מבת ים דרך תל אביב-יפו לרמת גן וקניון איילון, יעבור ברחוב בכור שטרית וליד מרכז הירידים, ויסיים בתחנת רכבת האוניברסיטה מבלי לעלות לאוניברסיטה עצמה. אם תהיתם מהו אותו "מסוף מערבי" שעליו מכריזים כל שלטי התחנות של קו 40 ברחבי תל אביב-יפו, מדובר במסוף הסמוך לתחנת רכבת האוניברסיטה, שממנו יוצאים גם הקווים 7, 13, 45, 49 ו-289.
קו 289 ייסע ללא שינוי מאזור דרך חולון לתל אביב, יפנה משדרות רוקח שמאלה לירוחם משל, יקיף את האוניברסיטה נגד כיוון השעון (ימינה לג'ורג' וייז – קלאוזנר – קלצ'קין – שמאלה לחיים לבנון – שמאלה לג'ורג' וייז) ויסיים במסוף רכבת האוניברסיטה. בכיוון ההפוך, מתל אביב לאזור, קו 289 יקיף את האוניברסיטה עם כיוון השעון: מסוף רכבת האוניברסיטה – שמאלה לג'ורג' וייז – ימינה לחיים לבנון – ימינה לקלצ'קין – קלאוזנר – ג'ורג' וייז – ירוחם משל, והמשך לכיוון חולון ואזור.
המסלול החדש של קו 289 ייצור קישור בין מרכז חולון ונאות יהודית לבין אוניברסיטת תל אביב. עד היום הקווים שקישרו בין חולון לאוניברסיטה היו 126 ו-171, שעוברים במערב חולון: תל גיבורים, נאות רחל וג'סי כהן וקו 271 שעבר במרכז ודרום מזרח חולון (קרית שרת). כעת כאמור יתווספו גם שכונות צפון מזרח חולון וכך יתקיים כיסוי כמעט שלם של קשר בין חולון לאוניברסיטה, כשכל הקווים נוסעים בתדירות מניחה את הדעת ופועלים בכל שעות היום (למעט מוצ"ש). בקישור בין ציר אבן גבירול לאוניברסיטת תל אביב 289 יתגבר את 24, 25 ו-126 הקיימים.
במקום קו 40 שיקוצר, הנוסעים מרמת גן לאוניברסיטה יוכלו להמשיך ולהשתמש בקו 33, שזוכה להצלחה גדולה למרות שתדירותו לא מספקת. הקישור בין רמת גן למרכז הירידים נשמר, כי בקטע הזה מסלול קו 40 אינו משתנה. שירות "אגודן" של אגודת הסטודנטים (נסיעה חינם לסטודנטים ועובדי האוניברסיטה בין תחנת הרכבת לקמפוס) יהיה תקף מעתה בקווים 7, 45, 49 ו-289.
"משחק הכיסאות" של 40 ו-289 בא כהמשך לשינויים הקודמים, שבהם קווים 40 ו-289 הוצאו ממסוף עתידים בשל צפיפות האוטובוסים במסוף.
עדכון (1/11): כדי לפצות על כך ש-40 פעל במוצ"ש, ו-289 אינו פועל (מדוע? אנחנו עדיין תמהים על כך), מסלול קו 25 ישתנה במוצאי שבת בלבד כך שייצא ממסוף רכבת האוניברסיטה ולא ממסוף קלצ'קין , אולם לא יעשה את הסיבוב המלא סביב האוניברסיטה אלא ייצא מן המסוף, ימשיך לרח' ג'ורג' וייז ומשם יפנה לרח' חיים לבנון ולא יעבור דרך רח' קלאוזנר.

28 תגובות

    • תחבורה בדרך שלנו

      אם את גרה קרוב לתחנה של קו 271 עדיין עדיף לקחת אותו כי הוא נוסע במסלול מהיר יותר. עם זאת, מי שגר באזור הרחובות ירושלים (מגאולים עד סוקולוב), פרופ' שור, פנים שכונות נווה ארזים ונאות יהודית וכן אגרובנק (קראוזה), ייתכן וקו 289 ייתן מענה טוב יותר.

  1. מישהו

    הייתי כבר מכניס אותו גם לתוך רמת אביב כשמשד' רוקח הוא יפנה שמאלה לנמיר ומשם ייסע בדיוק כמו 25 ויסיים כמוהו במסוף קלצ'קין

    • תחבורה בדרך שלנו

      ההכנסה לרמת אביב של הקו הזה מיותרת. דווקא עדיף שלמי שמגיע מאבן גבירול תהיה אלטרנטיבה מהירה יותר, ולא נדבר על אלה שצריכים להגיע מרכבת האוניברסיטה והקו נותן להם תוספת תדירות משמעותית לקווים הקיימים.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        הכניסה של קו 40 לרמת אביב מיותרת?! בהחלט לא בשביל מי שמשתמש בה מדי יום! תושבי ר"ג חשובים פחות מתושבי אבן גבירול?
        השינוי המבורך שנעשה בקו 40 באוגוסט הוא בשבילי נק' האור ברפורמה המטופשת והמרושעת הזו.
        קו 33 אינו מהווה חלופה עבורי. הוא כלל אינו מקיף את האוני' ולכן כלל אינו רלוונטי. מלבד זאת הוא נוסע בתדירות נמוכה בהרבה, מצריך אותי לנסוע בקו נוסף על מנת להגיע אליו, ונוסע בדרך ארוכה בהרבה.
        ולא שלא ניסיתי אותו: הנסיעה ארכה שעה ו-12 דקות. פשוט מגוחך.

        • neerilin

          ראי תשובתי לערן – לא צריך דווקא להשתמש בקו 33, אלא לנסוע עם קו 40 ולהחליף במסוף האוניברסיטה עצמו ולקחת מה שיוצא משם לאוניברסיטה.

    • תחבורה בדרך שלנו

      בוא נגיד שבשעה 4 בצהריים אתמול נראה הקו באזור מכון מור מלא בעמידה עד הדלת לכיוון מסוף וינטר. לכיוון ההפוך האוטובוס היה מלא בישיבה. בשבוע הבא כשתתחיל שנת הלימודים המצב יהפוך לקשה אף יותר. אין ספק שיש צורך להגביר תדירותו בשעות השיא לפעם ברבע שעה. מתי יעשו זאת? לא הייתי סומך על זה. "דן" אוהבים להקטין ראש ולא מגבירים תדירויות של קווים שידועים גם ככה עמוסים כבר שנים רבות (למשל 61, 63 ו- 67). קו כמו 52 שמאוד מצליח במתכונתו החדשה (באזור אורדע כבר בקושי אפשר להכניס סיכה בשעות השיא), מורידים את התדירות של הקו בשעות השיא בצורה זוחלת. נקווה שלמישהו יהיה שם שכל.

  2. ר

    תגובה -לקו 40 לא יקיף את האוניברסיטה
    קו 33 אינו חלופה מתאימה- מסלולו בר"ג אינו חופף את מסלול קו 40. מסלולו מסורבל תדירותו נמוכה. האוטובוסים ישנים. ובעיקר הוא אינו מקיף את האוניברסיטה. קו 40 הוא הקו בעל התדירות הגבוהה ביותר שמקיף היום את האוניברסיטה. מה ההגיון לצמצם את התדירות דווקא עכשיו לקראת התחלת הלימודים?

    • neerilin

      לפי בדיקה בין השעות 7 ל-19 בין תדירות קו 40 לתדירות קו 289, במקטע המוחלף, יוצא כי מספר הנסיעות לכיוון האוניברסיטה יירד באחד בממוצע לשעה (בשעה 7 ובשעות אחה"צ אף תוספת נסיעה), ומספר הנסיעות מהאוניברסיטה ירד בכ-1.7 נסיעות לשעה. כאמור, במקטע הזה , קו 40 מסתובב יחסית ריק, לכן ירידה כזו אינה משמעותית. (ושוב – הוא אינו הקו היחיד באזור האוניברסיטה, אם כי הוא הקו שמקיף אותה במלואו. קווים נוספים ותדירים גם מקיפים חלק גדול ממנה (כדוגמת : 7 , 25), כך שבסופו של דבר, הכיסוי לא נפגע משמעותית, אלא בקושי רב, אם בכלל. כמובן, יש לבדוק את המצב הזה עכשיו כששנת הלימודים החלה. אנו נהיה עם אצבע על הדופק.

      • ר

        בדיקה עניינית יכולה להעשות רק אם ישאירו את קו 40 במסלולו סביב האוניברסיטה לאורך חודש נוסף לפחות.

  3. ערן ל.

    אכן, נכון. הקיצור של קו 40 הוא שערוריה. והעיתוי מקומם – בדיוק רגע לפני התחלת שנת הלימודים לאחר שהשינוי המבורך הקודם שירת לא רק את הסטודנטים, אלא גם את תושבי רמת אביב שמעוניינים להגיע לאזורהקניון ברמת גן או אל ז'בוטינסקי אך תלויים בזמני תדירות בעיתיים של קו 33.
    אתמול אגב שאלתי נהג בקו 40 לסיבת השינוי והוא היה גאה להסביר לי שמדובר בלחץ שהפעילו הנהגים בקו כלפי מעלה כדי להאריך את זמני ההפסקה שלהם.
    לדעתי, אם אין אפשרות ששני הקווים האלה, גם 40 וגם 289 יעשו את הסיבוב מסביב לאוניברסיטה, אז בין שניהם, עדיף שקו 40 הוא שישאר במסלולו כעת משום שממילא ההגעה מכיוון מערב לאוניברסיטה (מאזור אבן גבירול נאמר) נותנת בסה"כ כיסוי טוב, כשמדובר בקווים: 25, 24, 126. הבעיה שנוצרה שוב היא בקשר שבין שכונת רמת אביב (איינשטיין, לבנון ואזור האוניברסיטה) וכו' בנסיעה לכיוון יעדים שממזרח לאוניברסיטה. צריך לזכור שמסוף הרכבת מצוי באזור הררי, שממילא מקשה על פתרון של הליכה.

    • neerilin

      דווקא הביקוש לקו 40 לכיוון האוניברסיטה לא גדול, מהתבוננות אקראית, מס' הנוסעים בו מאוד מאוד קטן בקטע שלאחר קניון איילון ותחנת רכבת בני ברק. אלו שכן נסעו בו לאחד מיעדי האוניברסיטה לא צריכים לראות עצמם נפגעים מהשינוי הזה ואף לא חייבים אף לנסוע עם קו 33 (שמקיף אותה רק חלקית), פשוט יש לנסוע איתו עד למסוף האוניברסיטה ומשם לקחת את אחד הקווים שיוצאים לאוניברסיטה (7, 45, 49, ו289 שתדירותם ביחד אמורה להיות פעם בכמה דקות). הביקוש שיהיה ממרכז ת"א (אבן גבירול והסביבה) לאוניברסיטה יהיה גדול. נכון, קיימים כבר מספר קווים שעוברים שם (25 ו126) אך אינם מקיפים את כל האוניברסיטה כמו 289, ובפרט שהחלה שנת הלימודים – הביקוש לקווים לאוניברסיטה גדל בהתאמה.

      • ר

        מהתבוננות אקראית בחופשה אי אפשר להסיק מסקנות על השימוש בקו במהלך שנה"ל! הדבר נכון הן לגבי קו 40 והן לגבי קו 289. ד"א הביקוש גדל בהתאמה לכל הקווים בתקופת הלימודים ומן הדין להשאיר את הקו שתדירותו גבוהה ביותר וחלק מכלי הרכב הנם דו מפרקיים.

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    הביקוש אינו גדול מאחר ורוב הסטודנטים בחופש! השינוי שהכניס את קו 40 לרמת אביב חל ב-10.8. אני מאמינה שהקו הזה היה יכול לשרת סטודנטים רבים, שפשוט לא יידעו מה הפסידו. מעניין שאתה מציין כי "הביקוש לקווים גדל בהתאמה" בשנת הלימודים, אבל שוכח שהוא גדל גם בר"ג, ולא רק בת"א…
    זמני היציאה של קו 45 נכללים בזמני היציאה של קו 7, ולכן הם אינם מתגברים זה את זה מבחינה זו. קו 49 פשוט אינו עובר בקלצ'קין ובקלאוזנר, ולכן לא רלוונטי לנושא.
    זה לא משנה אם ארצה או לא ארצה לראות את עצמי נפגעת מהנושא, אני אפגע. גם כך הנסיעה מצפון ר"ג לת"א אורכת כ-40 דקות עם קו 40, כעת היא תגיע לשעה בתוספת של המתנה ונסיעה עם אוטובוס נוסף. אחרי שהפכו את קו 45 ללא רלוונטי בנסיעה הלוך, עם תדירות של פעם בחצי שעה, לוקחים לתושבי ר"ג גם את קו 40, שאמור היה לפצות על כך. הפעם לא אשתוק.

  5. ערן ל.

    צריך להוסיף שהתגובה הראשונה להערה שלי כולל האלטרנטיבה לא רלבנטית מסיבה מאוד פשוטה: מאז הקיץ אני למשל נוהג לקחת את קו 40 מהתחנה שלו ליד הדיונון (שער 8) במטרה להגיע לעבודה שלי בפינת בן גוריון ז'בוטינסקי בר"ג. בהנחה שכולם מסכימים שהתדירות של קו 33 מאותה תחנה בעייתית, מה האלטרנטיבה שלי מעכשיו? באותה תחנה עוברים גם הקוים 45 ו-7 וגם 289 אמנם, אך יש לזכור ש-289 בתחנה הזאת הוא בכיוון חולון ולא יעצור בתחנת הרכבת. בוא ננסה בכיוון ההפוך: אני אהיה בתחנה שממוקמת בצד של מעונות הסטודנטים, שם אמנם יעבור 289 בסוף המסלול שלו והוא אכן אמור להיכנס למסוף הרכבת כדי שאחליף שם לקו 40, אך זו האופציה היחידה שלי באותה תחנה, כי הרי שם לא יעברו הקווים 7, ו-45 שגם ככה תדירותם בעייתית מאוד. לכן ההסבר והחלופה הקודמת שהוצאה, בעייתיים מאוד. לגבי הביקוש הנמוך לקו 40, זה שינוי טרי מאוד יחסית, ונראה שהפוטנציאל שלו לשרת את הסטודנטים ואת תושבי רמת אביב שרוצים למשל להגיע לכיוון רח' ז'בוטינסקי בר"ג, לא מומש ונבדק בצורה אמיתית, בתקופה בה הסטודנטים ממעטים לפקוד את אזור הקמפוס, ולא מעט אנשים אולי היו בחו"ל, בחופשות וכ'ו. אני נזכר גם בשבועות הראשונים שבהם השתמשתי בקו 33 שאין ספק שהוא הברקה – גם אז חשתי שמעט מאוד אנשים השתמשתו בו בקטע הרלבנטי. צריך היה לתת למסלול של קו 40 שעומד עתה להשתנות שוב, עוד זמן להיטמע על כל היתרונות שלו.

  6. ערן ל.

    ועוד משהו קטן…להזכירכם, לפני עשר שנים, כשהוקמו מסופי הרכבת באזור רמת אביב, היו 2 קווים שעשו את הסיבוב מסביב לאוניברסיטה – 112, ו-113.

  7. אלון שטרנוב

    קו 40 במסלול החדש אינו מהווה שירות טוב לנוסעים כי כי רוב תושבי צפון מזרח תל אביב זועמים על הוצאת קו 40 מהאזור בכלל לא היה רלוונטי שקו 40 לא יעלה לאוניברסיטה בגלל שבאבן גבירול כבר 3 אוטובוסים לאוניברסיטה ואף יותר.דיברתי עם חברת דן והם אמרו לי שהוציאו את קו 40 מהאוניברסיטה בגלל שאף אחד לא היה צריך אותו שם ואני אמרתי שתושבי צפון מזרח תל אביב כבר לא יודעים מה לעשות ובמיוחד תושבי נאות אפקה,הדר יוסף ומעוז אביב ואף על פי שהם רוצים לארגן הפגנה אבל אף אחד לא ישים לב לזה וביקשתי מחברת דן שיהיה יותר טוב שקו 142 ייסע במסלול של קו 40 הנוכחי ואילו קו 40 יחזור לנסוע במסלול החדש (עתידים דבורה הנביאה פנחס רוזן שלונסקי בני אפרים הדר יוסף ורשה יאסי ופנחס רוזן בחלק הדרומי)אך הנציג אינו הסכים אך אמשיך לעשות כמיטב יכולתי להחזיר את קו 40 למסלול הישן וגם אתם תכתבו קו 40 בגוגל לכו לעמוד השני ותראו אחד שכתוב עליו "עצומה-להחזיר את קו 40 למסלולו הקודם" ותחתמו ותעשו הכל בישביל זה.
    בברכה
    אלון שטרנוב

  8. הילה רננוב

    לדעתי אלון שטנרוב צודק בגלל שאני חלק מהזועמים כי אני גרה בנאות אפקה א' וזה מתסכל וכל יום אני צריכה ללכת מרחק גדול עד לשטרית או לשד' רוקח ואפילו אפשר לצעוק בוז על התדירות שלו במסלול החדש ואני זוכרת שלפני השינויים המגעילים האלה קו 40 הגיע כל 5 דקות בשעת שיא וכל 12 דקות בשעת שפל ובסלול החדש ואני לא צוחקת איתכם הוא מגיע כל 10 דקות בשעת שיא וכל 20 דקות בשעת שפל ומלא פעמים התלוננתי לחברת דן על התדירות ועל המסלול החדש וזה פשוט מתסכל.

  9. דניאל

    כל השינויים האלה עם החלופות והא-סימטריה מתסכלים. למה כל הקווים המשתנים הופכים מסורבלים יותר ויותר? מה היה רע ברעיון המקורי של הרפורמה שהיה לפשט קווים? מה רע בקו 139 שהולך להתבטל? מעצבן גם הסירבול של קו 52 בהכנסתו לצפון גבעתיים במקום שיעבור לאורך בן גוריון. אז יפה שהורידו ברפורמה את הפיתול בדרום גבעתיים אבל מוסיפים אחד בצפון גבעתיים בנוסף להיתקעותו בפקקים של הרצל/ביאליק עוד מה-1/7

    • neerilin

      אני בגדול מסכים איתך לגבי דרך בן גוריון שכרגע לא מכוסה ע"י קו אחד לכל אורכו אלא ע"י קווים שונים במקטעים קצרים.

  10. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    קו מדהים!!! ממש לא צריך להכניס אותו לרמת אביב בשביל זה יש את 126 24 ו25!! הקו הזה פשוט שינה את החיים מניסעה מדי בוקר של שעה ויותר לרבע שעה… תודה!!!!

התגובות סגורות