אהבתם את קמפיין עידוד הנסיעה בתחבורה הציבורית של משרד התחבורה? התגובה השכיחה לסרטון הוא לגלוג ובוז. למה? כי ההבדל בין מה שמוצג בסרטון למה שקורה במציאות הוא תהומי. התגובה הבאה ממחישה יותר מכל את היחס לסרטון:
"זה באנימציה ממוחשבת, כמו אוואטר, וכמו אוואטר, זה קיים רק בדמיון של מי שיצר את זה" (זכויות יוצרים ליוזר 0fficiale100)
לאחרונה יצאה "תוכנית אב לתחבורה" בקמפיין נימוסים ברכבת הקלה "קודם יוצאים ורק אחר כך נכנסים" המעודד לעשות סדר בעת עלייה וירידה מרכבת הקלה. גם קמפיין זה מעורר תגובות מסויגות עד שליליות, למרות שדווקא במקרה הזה יש חשיבות מעשית רבה להשקת הקמפיין, והשאלה היא באיזה דרך לעשות אותו.
בלי קשר לצדקת הקמפיינים ומסריהם אין ספק שכמות הצפיות סשני הסרטונים יחד לא תגיע לאחוז אחד לסרטון בטיחות מבריק בתחבורה הציבורית שהפיקה לפני שבעה חודשים (בנובמבר 2012) מפעילת הרכבת התחתית של מלבורן (אוסטרליה). ברכבת התחתית של מלבורן נרשמו בשנים האחרונות מקרים רבים של היפגעויות ואף מוות לאחר שאנשים חצו את הפס הצהוב לפני שהרכבת עצרה (פס כזה קיים גם בתחנות הרכבת בארץ וגם שם אנשים לא ממש מקפידים על בטיחות) או נפלו לפסים. אין ספק שאין דרך מטומטמת יותר להיפגע ולכן הפיקו סרטון של 3 דקות בשם "Dumb ways to die" (דרכים מטומטמות למות) שמלווה בשיר קליט וממכר עד אימה ומראה בצורה משעשעת (כל עוד מדובר בדמות מצוירת) איך אפשר לגרום למוות באמצעות מעשים טפשיים, בין השאר ירידה לפסי הרכבת. אך למה שנכביר במילים. קבלו את הקישור וצפו בעצמכם:
מאז השקתו צבר הסרטון ויראליות מדהימה שמתבטאת ביותר מ- 52 מיליון צפיות (!) מכל העולם. הסרטון הוביל ליותר מ- 200 קאברים, פארודיות ותרגומים לשפות השונות של השיר אך בעיקר גרם לירידה של 21% בהיפגעויות ברכבת התחתית של מלבורן וירידה מסוימת גם במקומות אחרים. כך בונים קמפיין מנצח, ולא רק בתחוברה. נותר רק לאחל למקבלי ההחלטות שלנו שהפרסומות שלהם לא רק יהיו יצירתיות יותר אלא גם ישקפו יותר את המציאות כמו הפרסומת הזו לחברת אוטובוסים בדנמרק.
לסיום, הביצוע בעברית של Dumb ways to die, "למות כמו טמבל" מעת "מועדון מעריצי הכרמלית". לא נופל מהמקור, תיהנו
מה אתם משווים 1000נסיעות באזור תל אביב,אנחנו בריבה עשרות אלפי בקרות בכול אזור בארץ,כרגע העובדים מפוטרים,מחכים להחלטה דל מ התחבורה לגבי המשך המכרז,