תפריט סגור

צרות אופקים

בחודשים האחרונים אנחנו מקבלים פניות מאנשים בשטח אודות תחבורה ציבורית גם באזורי הארץ הרחוקים מתל אביב. כעת, עם שוך סערת הארגון מחדש (ולא שזנחנו את הנושא) נתייחס גם לבעיות הקטנות שמעסיקות ומטרידים אוכלוסיות מחוץ ל"מדינת תל אביב" ואינן מגיעות לטיפול באמצעי תקשורת אחרים, ובכלל זה מקומונים. לפיכך אנחנו פותחים רובריקה חדשה בשם "המקומון של התחבורה הציבורית" ובה נהיה סוג של מקומון המוקדש לנושאים מקומיים.
והעניין הראשון בו נדון הוא פנייתה של תושבת אופקים בקשר לבעיה שנוצרה בשבועות האחרונים ואין דרך אחרת מלהגדיר אותה חוץ מחלמאות וצרות אופקים, תרתי משמע.  באופקים קיים קו אוטובוס פנימי אחד ויחיד – קו מס' 1 של חברת אגד תעבורה. מדובר בקו עם מסלול מעגלי בכיוון אחד אשר משמש בעיקר פנסיונרים שנוסעים לקניות או לסידורים כגון ביטוח לאומי. לפני כשלושה שבועות החליטו ב"אגד תעבורה" לשנות את אופן פעולת הקו בכך שתחנה מסוימת נקבעה להיות התחנה "הראשית", מה שאומר שבתחנה זו כל הנוסעים חייבים לרדת מהאוטובוס, לחכות מספר דקות, לעלות שוב על אותו אוטובוס, לשלם שוב ולהמשיך בנסיעה (לפני כן עדיין התחנה הזאת הייתה תחנת ויסות והנוסעים פשוט חיכו בתוך האוטובוס עד שהתחלף הנהג והגיע הזמן לאוטובוס הבא לצאת).  התחנה שנבחרה להיות התחנה הראשית היא בדיוק תחנה אחת אחרי שופרסל ותחנה אחת לפני ביטוח לאומי. אני מזכירה שרוב נוסעי הקו הם פנסיונרים. כדי לחזור מהשופרסל צריך לנסוע תחנה אחת, לרדת עם כל הקניות, לחכות מספר דקות, לעלות שוב על אותו האוטובוס, לשלם שוב ורק אז להמשיך בנסיעה. היות שהקו נוסע רק בכיוון אחד אין אפשרות לנסוע מהשופרסל לכל תחנה אחרת בעיר בלי לשלם פעמיים.

אלו שצריכים להגיע לביטוח לאומי מכל תחנה אחרת בעיר, שנמצאת ליד תחנה אחת אחרי התחנה "הראשית", עומדים בפני שתי ברירות – לרדת בתחנה "הראשית" וללכת ברגל מרחק של תחנה, או לשלם פעמיים על הנסיעה. המצב הזה לא הגיוני ופוגע בעיקר באנשים מבוגרים שרובם לא יודעים עברית כל כך טוב ולא יכולים להתלונן.

בעקבות המצב פנתה התושבת בפניה ל"אגד תעבורה". לזכותם נאמר שהתשובה הגיעה מהר מאוד והנה תגובת "אגד תעבורה": "קיבלנו את פנייתך שבנדון ואנו מודים לך על כך. שיפור מתמיד של השירות לנוסעים עומד במרכז העשייה של אגד תעבורה, אנו רואים כל פניה כהזדמנות לשינוי ושיפור השירות. אנו בודקים מעת לעת את הצרכים וממליצים למשרד התחבורה על שינויים הנושא בבדיקה ואנו מקווים שימצא פיתרון בהקדם האפשרי. אנו רוצים להמליץ לך על קו 33 שיותר נכון לנסוע בקו זה לביטוח לאומי. אנו מודים לך על פנייתך ומאחלים לך נסיעה טובה  ובטוחה עם 'אגד תעבורה'".

ובכן הפיתרון שהציעו "אגד תעבורה" הוא במקרה הטוב חלקי. קו 33 (אופקים – באר שבע) אמנם מגיע בתדירות טובה אך הוא עוצר בחלק מהתחנות ואינו עושה סיבוב שלם באופקים וחלקים רבים מהעיר אינם רלוונטיים למהלך קו זה. בנוסף, הקו משרת אוכלוסיית תלמידים וסטודנטים רבים שלומדים בבאר שבע או באשל הנשיא ובימי לימודים הוא עמוס עד אפס מקום בתלמידים כאשר הנהג לא מעלה נוסעים שרוצים שירות בתוך העיר (ובצדק). לכן הפיתרון הזה איננו רלוונטי.

מהו הפיתרון הרלוונטי במקרה הזה? ישנם שלושה פיתרונות אפשריים.

1. החזרת הקו למצבו הקודם בו הנוסעים נשארים לשבת באוטובוס בתחנת הויסות.
2. הכנסת כרטיס מעבר שעתי או כרטיס לשתי נסיעות התקף לפרק זמן נסיעה, וזאת על מנת להימנע מתשלום נוסף.
3. הוספת קו מעגלי לכיוון השני.

בכל מקרה הפיתרון הנוכחי אינו הולם ואינו צודק. אנחנו נמשיך לעקוב אחרי הנושא.

קיים מחדל בתחבורה הציבורית ביישוב שלכם? ההגעה לערים השכנות אינה אפקטיבית? הרשויות המקומיות והמסיעים מספקים תשובות מתחמקות ולא ענייניות? כתבו לנו תוך התייחסות מפורטת לבעיה ואנו מבטיחים לפרסם בהקדם את המקרה ולנסות לדאוג לשיפור המצב.

7 תגובות

  1. דוד

    לפני כחצי שנה, היה קו 15א מטאבה לאילת שעצר בתחנת חוף המגדלור באילת. לאחר כמה זמן, קו זה בוטל והולף בקו 16 שעובר במקום הזה אך אין לו שם תחנה. כדי להגיע מהחוף צריך ללכת מרחק של 200 מטר לתחנה של המצפה או לקחת מונית. אתם יכולים לבדוק האם יש סיבה כלשהי שהתחנה ליד חוף המגדלור בוטלה? תודה

    • תחבורה בדרך שלנו

      ניסית לכתוב מכתב ל"אגד"? לעיריית אילת? כנראה מדובר בחוסר תשומת לב מקומית (כי כנראה לא חושבים שמישהו נוסע באוטובוסים הללו) ואפשר לשנות את זה.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    משהו השתנה? חזר לקדמותו?
    כמו כן 33 מופעל ע"י מכונות בין עירוניות, כך שלא מדובר בקו נגיש. ובנוסף הוא אומנם חולש על רוב העיר, אבל 1 משרת ממש את כל העיר.

  3. מיכאל אידן

    נעשו שינויים? קו 1 הוחזר למצבו הקודם?
    יש לציין ש33 אינו פתרון של מה בכך לא רק בגלל הטענות שהוצגו לעיל. מדובר בקו שפועל ע"י אוטובוסים בין עירוניים – חסר נגישות. כמו כן קו 1 33 אומנם חולש על רוב העיר, אבל קו 1 מכסה את כולה.

    • ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

      בעקבות התערבותנו, קו 1 הופעל בשני הכיוונים ולא בכיוון אחד כמו שהיה לפני כן, כך שתושבי אופקים מקבלים שירות טוב יותר. קו 33 אכן פועל במכונות בינעירוניות מכיוון שמדובר בקו בינעירוני במהותו שמגיע לבאר שבע. הוא לא אמור לספק פיתרון כקו עירוני וחבל שבגלל תדירות לא מספקת של קו 1, אין ברירה אלא להשתמש בו.

  4. יעל

    אנו תושבי הדר יוסף וביניהם קשישים רבים מתכתבים עם משרד התחבורה ועירית תל אביב על העוול שנעשה לנו בשכונה. בעקבות הרפורמה בתחבורה הציבורית הוצא מהשכונה קו 40 לבקשת יו"ר השכונה הגר ברחוב בו עובר האוטובוס. הקו הוצא בעורמה ללא הסכמת התושבים. לפני כמה חודשים נערך סקר שבו ביקשו 78% מהתושבים להחזיר את הקו, אך לא נעשה דבר. קו זה שימש תושבים שאין ברשותם מכונית או כסף למוניות ובזה גזרו על השכונה כליה. כמו כן השכונה נהפכת לשכונת רפאים בשעה 20:00 ,אין בא ואין יוצא. אנו מבקשים להחזיר את החיים לשכונה. לא ייתכן שיו"ר השכונה המקורב לשר התחבורה יעשה ככל העולה על רוחו. לפי דבריו ,"גם אם טיומקין או ראש העיר יבקשו להכניס את האוטובוס זה לא יקרה".אנו מבקשים להוציא פוליטיקה מהשכונה. בכדי לנסוע לרמת גן צריכים קשישים רבים לכתת רגליהם מרחק רב מבתיהם.ואנו לא יודעים איך יעמדו בזה בחורף. כל בקשותינו ותחנוננו נפלו על אוזניים ערלות ועוד יותר על לבבות אטומים. נשמח מאד אם תוכלו לעזור לנו להשיב לנו את מה שנלקח מאיתנו.יש לציין שקו זה לא היה אמור לצאת מהשכונה(יש לנו מכתבים ממשרד התחבורה המאשרים זאת )בתקוה שמישהו ישמע את זעקותינו.

התגובות סגורות