תפריט סגור

בשורה לתושבי רמלה ולוד הרוצים להגיע לאונ' בר אילן וקניון איילון – קו 244

במסגרת השינויים הנעשים לטובה בחודשים האחרונים, והאחרונים שבהם הוא חיבור פתח תקווה לאזור התעשייה רמת החייל וקו מהוד השרון למרכז תל אביב אנו שמחים לבשר על חידוש נוסף, שייטיב בעיקר עם תושבי לוד ורמלה אך לא רק (כפי שנראה בהמשך).
החל ממחר (15.4.12) יופעל קו אוטובוס חדש שמספרו 244 (בהפעלת "אגד") מרמלה לקניון איילון. הקו יעבור בלוד, צומת אל על, התעשייה האווירית, אזור התעשייה יהוד, מחנה תל השומר (שער דרום), אוניברסיטת בר אילן ויסע דרך כביש אם המושבות לקניון איילון ולאזור התעשייה המתפתח שצמוד לו.
בין תחנה מרכזית של רמלה עד צומת הטייסים מסלולו של קו 244 יחפוף את מסלולו של קו 249 ובכך יהווה הקו תגבור לקו העמוס והארוך ההוא ויהיה שימושי גם כשירות פנימי בתוך רמלה ולוד וגם עבור תושבים שרוצים להגיע לנתב"ג, למחנה הצבאי בית נבאלה ולתעשייה האווירית. בין התחנה המרכזית של לוד למחלף מסובים יתגבר קו 244 את קו 475 עבור מי שרוצה להגיע למשל לעבודה באזור התעשייה של יהוד או קניון סביונים. מי שרוצה להגיע לאזור התחנה המרכזית של תל אביב יוכל לקחת על כביש 461 אחרי אור יהודה את הקווים 36 ו- 37 של "קווים" בתדירות גבוהה ולקצר את זמני הנסיעה על חשבון צמצום זמני ההמתנה. אך החלק המשמעותי במסלול הקו הזה הוא הקישורים הייחודיים והמהירים שהקו מספק בין יהוד והיישובים לאורך כביש 461 לאוניברסיטת בר אילן, כאשר קו 56 ימשיך לספק קישור מאזורים אחרים ובין אוניברסיטת בר אילן וגבעת שמואל לקניון איילון. עד לא מזמן, הקו שעשה את הקישור היה קו 137 אך התדירות המגוכחת שלו (5 נסיעות ביום) והמסלול שלו שעבר בז'בוטינסקי הפכו את הקישור ללא אפקטיבי. מעבר לכך היה צורך לקחת 2 אוטובוסים לפחות כדי להגיע לאזורים הללו. קו 244 ישמש כאפשרות סדירה ומהירה לקישור אזורים אלה כאשר בקטע הזה לקו לא יהיו כמעט תחנות. יתר על כן, קו 244 יקצר את הנסיעה מכביש 4 לאזור התעשייה של רמת החייל או אף אוניברסיטת תל אביב. למשל בשביל להגיע מאוניברסיטת בר אילן לאזור התעשייה רמת החייל נוסעים בקו 244 עד קניון איילון ומחליפים בתחנה שמול הקניון לקווים 52, 142 (שהם קווים סדירים בעלי תדירות גבוהה) או קווי יוממים , 75, 76 או 141. אם רוצים להגיע לאוניברסיטת תל אביב אפשר לעלות בקניון איילון לקו 33 המגיע לכיכר אנטין או קו 40 למרכז הירידים ומשם כל קו העולה מהמסוף לאוניברסיטה (7, 45, 49, 289). הערה חשובה: בהמשך למדיניות של "אגד" להוציא קווים ממסוף אלוף שדה (למשל 143 וחלופה של 164 שלא עוצרת במסוף) גם קו 244 לא יעצור במסוף. למי שרוצה להשתמש בכל זאת בקו מהמסוף יצטרך לקחת קו 164 לבר אילן ומשם לקחת את קו 244.
יש לציין גם את שעות הפעילות והתדירות של הקו שהם מכובדות מאוד יחסית לעובדה שמדובר בקו חדש. לא מדובר בקו יוממים בעל מספר נסיעות מוגבל כמו 366 אלא בקו שאפשר לסמוך עליו שיפעל בכל שעות היום העיקריות וגם בימי שישי. שעות פעילות הקו הן בין 6:00 ל- 19:00 מכיוון רמלה ובין 7:00 ל- 20:00 מכיוון קניון איילון. בימי שישי הקו יפעל בין 6:00 ל- 14:00 מכיוון רמלה ובין 7:00 ל- 15:00 מכיוון קניון איילון. התדירות של הקו תהיה פעם ב- 20 דקות בשעות השיא (בין 6 ל- 8 מכיוון רמלה ובין 15 ל- 17 מכיוון קניון איילון) ופעם ב- 30 דקות (כל חצי שעה עגולה בשני הכיוונים) בשאר שעות היום וכן בימי שישי. משמעות הדבר היא תוספת של 2 עד 3 נסיעות בשעה במקטעים שבהם הקו מתגבר קווים קיימים (249 ו- 475) מה שיביא לשיפור פלאי של השירות לזקוקים לשירות למשל בין רמלה לנתב"ג שם כמות הנסיעות בשעות השיא תגדל מ- 3 ל- 6 בשעה ובשעות היום האחרות מ- 2 ל- 4 בשעה וזה שיפור משמעותי.
ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל מברכים את חברת "אגד" שעשתה את מה שחברות התחבורה הציבורית העיקריות של רמלה-לוד (ויאוליה וסופרבוס) לא עשו במשך שנים ואת משרד התחבורה שמצליח לקדם בזמן האחרון פרויקטים של נגישות, ומאחלים שזה לא יהיה השינוי האחרון, כי יש עדיין המון מה לעשות כדי לשפר את התחבורה הציבורית.

14 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    האם ישנה אפשרות שהקו יעבור במכון מור? (דזבוטינסקי\בן גוריון)

    • ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

      אין כזו אפשרות וגם אין צורך הגיוני שהקו יתקע בפקקים של ז'בוטינסקי ובן גוריון רק כדי שתהיה גישה ישירה לאזור. אם רוצים להגיע למכון מור פשוט אפשר להחליף בתחנה של גשר קוקה קולה לקו 68, 69 או 70 הנוסעים בתדירות גבוהה ולהגיע למכון מור. דרך נוספת, ואולי אף מהירה יותר היא להגיע עד קניון איילון ומשם לקחת 33, 40 או 52 בתדירות גבוהה למכון מור.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        אז דרך איפה הוא נוסע אם לא ז'בוטינקי?
        לפי מה שכתוב באתר של כל-קו,
        תחנה ראשונה קניון אילון,תחנה שניה צומת גהה,דרך איפה?

        • ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

          הקו נוסע דרך כביש אם המושבות שנפתח בשנה שעברה, עובר את הגשר מעל כביש 4, יוצא לרחוב היצירה בפתח תקווה, עושה קטע קצר בז'בוטינסקי ונכנס לכביש 4 במחלף גהה. אם הקו היה אכן עובר בז'בוטינסקי של בני ברק הוא היה עוצר לבטח (מדובר הרי בקו מאסף מובהק שעוצר בכל התחנות האפשריות בדרכו).

          • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

            אני בשם עוד אנשים הזקוקים לשינוי זה,
            אולי ניתן לשנות את תחילת המסלול במקום קניון איילון שהתחנה הראשונה תהיה בבן גוריון/דז'בוטינסקי?
            תודה רבה על המענה.

          • ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

            אין טעם בלהכניס את הקו הארוך הזה לעוד 15-20 דקות לפחות של פקקים רק בשביל להשביע רצון של אנשים שרוצים קו אחד מנקודה לנקודה. מערכת תחבורה מודרנית בנויה על מעברים וזאת בתנאי שזמני ההמתנה יהיו קצרים. מי שרוצה להגיע לצומת בן גוריון-ז'בוטינסקי יכול לרדת בתחנה שאחרי בר אילן (גשר קוקה קולה) ולהחליף ל- 68 (5-6 נסיעות לשעה), 70 (4-7 נסיעות לשעה) או 69 (2-3 נסיעות לשעה). סה"כ תדירות מצטברת של 11-15 נסיעות לשעה. כאן בהחלט יש אפשרויות מעבר טובות בכל שעות היום, ולכן אין צורך בעוד קו שיעשה את המסלול דרך ז'בוטינסקי.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אני חייב להעיר על משהו: הרבה קווים שאמורים להשתנות בפעימת התיקון השלישית לא עושים זאת.
    אני באופן אישי יודע על קו 40 שלא שונה בכלל וקו 104 שעדיין נכנס לכרוזין.
    אני רוצה לשאול אם אתם יודעים על עוד קווים שלא שונו (ביעקר האם קו 22 עדיין נוסע לרדינג או ממשיך לכרמלית)
    לעומת זאת השינוי בקו 5 שהיה מיותר (ממילא לאוכלוסיה בפנקס אין את קו 5 בכיוון השני) כן בוצע

    • ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

      104 נכנס לכורזין אבל מסתובב וממשיך לבית החולים שיבא. קו 40 אכן לא שונה מכיוון שיש מחלוקות בין ועד הדר יוסף לתושבים ולכן בינתיים השאירו את המצב כמו שהוא. קו 22 שונה ונוסע לכרמלית. כל שאר השינויים התקיימו כפי שכתוב: קו 89 אכן נוסע דרך לוינסקי, קו 2 של חולון לא נכנס לאגרובנק וקו 5 עושה את המסלול בפנקס שאנו לא מבינים למה זה קרה, אבל לא הקשיבו לנו.

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תודה רבה!!
    זה חוסך לי נסיעה בשתיים או 3 אוטובוסים לעבודה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    צריך לציין שהנושא הזה (חסרונו של קו אוטובוס מלוד לבר-אילן) עלה בתכנית של קרן נויבך ברשת ב', והיא פנתה למשרד התחבורה.
    אני בטוח שהיה לזה חלק חשוב בהולדת הקו.

התגובות סגורות