תפריט סגור

עדכון: שינוי במסלול קו 126 ועדכונים נוספים

לראשונה מאז הפרסום הגלוי של התוכנית מסתמן שינוי ראשון באחד ממסלולי הקווים. זאת בעקבות הפעילות של אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב לשיפור המצב באוניברסיטה. ביום חמישי האחרון (2.6) התקיימה פגישה בין נציגי אגודת הסטודנטים למנכ"ל משרד התחבורה. בעקבות כך הושגו מספר הבנות.
ההבנה הראשונה נוגעת להסדר "אגודן". הסדר זה שמתקיים בשנים האחרונות מאפשר לסטודנטים בעלי תעודת סטודנט של אוניברסיטת תל אביב להגיע בחינם מתחנת רכבת האוניברסיטה לאוניברסיטה עצמה. עקב ביטול קווי 27 ו- 45 מצטמצמת מאוד האפשרות להגיע מרכבת האוניברסיטה לאוניברסיטה עצמה (נותרים למעשה רק הקווים 7 ו- 49). לכן האגודה הגיעה לסיכום על הסטת מסלול קו 126 לאוניברסיטה ולרכבת האוניברסיטה. מכיוון שהמסלול עדיין לא התעדכן באתר, "תחבורה בדרך שלנו" מביאה את הפרסום הראשון של המסלול החדש.
ראשון לציון – מסוף קניון הזהב, סחרוב, לישנסקי. חולון – דרך בן גוריון, אהרונוביץ', הופיין, אילת, המעפילים (תל גיבורים). תל אביב – תל גיבורים, פנחס לבון, שד' הר ציון (התחנה המרכזית החדשה), סולומון, הרכבת, דרך בגין, קרליבך, אבן גבירול, יהודה המכבי, נמיר, חיים לבנון, רדינג, ברודצקי, איינשטיין, חיים לבנון (כיכר אנטין). מכאן משתנה המסלול: קלצ'קין, קלאוזנר, המשך לרכבת האוניברסיטה (בדומה למסלול 7 ו- 45 כיום).
בעקבות השינוי אמור לצאת אוטובוס מרכבת מרכז הירידים בתדירות של פעם ב- 4 דקות בממוצע וכך תישמר האפקטיביות של הסדר ה"אגודן". אין ספק שמדובר בהישג מבורך ובשיפור לא קטן לסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב. עכשיו רק נותר לדאוג לכך שקו 271 ייסע דרך כיכר אנטין ולא רק יקיף את האוניברסיטה דרך חיים לבנון וג'ורג' וייז, ובכך לא יעבור באזורים המרכזיים של האוניברסיטה. בנוסף סוכם על תגבור תדירות הקווים שעוברים על ציר דרך נמיר לעומת המצב היום. לא ברור כיצד יתבצע המהלך, אך נותר לקוות שלא תהיה קטסטרופה תחבורתית כתוצאה מהורדת כמות הנסיעות הכוללת כתוצאה מביטול קו 27.
בנוסף לכך נוצר סיכום על סנכרון בין לוחות הזמנים של הקווים 6 ו- 33 כך שייצאו ממסוף רדינג לסירוגין וכך יווצר רצף של יציאה לאוניברסיטה כל 10 דקות. גם זה בהחלט סיכום מבורך. המחלוקת על קו 45 עדיין נותרה בעינה ונשקלות האפשרויות של ביטול הקו והחזרתו באוקטובר בכפוף לסקר או דחיית ביטולו עד לאחר 30/11 כשבתחילת שנת הלימודים יתבצע סקר נוסעים. לאור הניתוק הצפוי בין תל השומר לגבעת שמואל ובני ברק, האפשרות השנייה עדיפה, אך יש לשקול גם אפשרות של הפעלת קו חדש מגבעתיים לאוניברסיטה לשירות הסטודנטים.
עוד מידע על השינויים ניתן לקרוא באתר של האגודה:
http://www.student.co.il/?CategoryID=705&ArticleID=9160&Page=1
"תחבורה בדרך שלנו" מברכת את אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב על פעילותה הנמרצת על שמירת האינטרסים התחבורתיים של הסטודנטים. אנו קוראים לגילדה של אוניברסיטת בר אילן לחקות את אגודת הסטודנטים של ת"א ולפעול לשיפור דומה בתחבורה באוניברסיטת בר אילן. עכשיו, כאשר הבחירות לאגודה מאחורינו, אנו קוראים לתא שניצח (ומבחינתנו לא משנה מי הוא התא שישלוט) לקחת את המושכות ולשפר את המצב התחבורתי של ההגעה לאוניברסיטה שמלכחתילה הוא גרוע יותר, ואחרי הרה-ארגון יהפוך לגרוע במיוחד, בעקבות ביטול הקווים 45, 64 וקיצור מסלול קו 7 בני ברק. כעת על ציר גהה ישארו רק הקווים 68 ו- 70 שתדירותם לא תוגבר ובגבעת שמואל יפעלו רק הקווים 18 בני ברק ו- 69. בחינת הפעילות של אגודת הסטודנטים של תל אביב מראה שגם עכשיו לא מאוחר לבצע את ההתאמות הקטנות שעושות הבדל גדול. על כן על האגודה החדשה (או החדשה-ישנה) להתעורר ולפעול באופן נמרץ למען ציבור הבוחרים ומשלמי המיסים (דמי רווחה לאגודה).
****
עדכון קטן: הקו שהיום נקרא קו 15 ונוסע מתחנה מרכזית תל אביב לשכונות דרום מזרח יוארך למסוף כרמלית. אתמול הופיעה ההודעה שהקו ייקרא מעתה קו 16, ייכנס לתוך השכונות כמו קו 15 וייסע במידיבוסים. תדירות הקו תהיה גבוהה יותר מאשר קו 15 כיום אך נמוכה הרבה יותר מאשר של קו 16. אמנם יהיה קו 204 שייסע במסלול קו 16 כיום אך יתחיל מרדינג אך התדירות המשולבת של שניהם לא תהיה אפילו קרובה לתדירות המצוינת של קו 16 לבדו כיום (ושלמרות התדירות המעולה הקו תמיד עמוס, אפילו בלילה ואפילו למרות מוניות השירות). אנו מקווים שלאחר מספר ימים של הפעלה יזהו את הבעיות ויתגברו את התדירות של אחד הקווים כדי לספק את הביקוש.

7 תגובות

  1. DRORIKO

    אם משאירים 45 צריך לקצר אותו, שיסע לתל השומר מרכבת מרכז ולא מהאוניברסיטה (וכמובן שיעקוף את בני ברק). הנגישות לאוניברסיטה מרמת גן/גבעתיים כבר די מכוסה ,לא חושב שצריך עוד אוטובוס.

  2. DRORIKO

    אה סליחה , התבלבלתי לרגע, אין באמת כיסוי למקומות ש-45 עבר בהם . אבל עדיין אני חושב שהוא צריך לעקוף את בני ברק , שיסע דרך ז'בוטינסקי , על הדרך הוא גם יוכל לעזור לקו 70 .

    • איליה קוגן

      לדעתי אתה צודק בתגובתך הראשונה: ביטול 45 פוגע מאד בנגישות לבר אילן ולתל השומר. עם זאת, בנגישות לאוניברסיטת ת"א הוא כמעט לא פוגע, שכן קווים 60/160 התדירים יפצו על ביטולו, ולמרות שהדבר דורש החלפה, התדירויות הגבוהות ידאגו לכך שזמן הנסיעה הכולל יהיה קצר כמו קודם.

  3. יובל

    שלום לכם,
    ראשית, כל המחמאות על ההשקעה ועל הדרך האיכותית בה אתם מציגים את מהפכת קווי האוטובוס. אנצל פוסט זה להצגת מספר תהיות לגבי הסקטור הצפון מערבי:
    לדעתי התכנון המוצג המושתת על סכמות ברורות הביא לסכמתיות יתר בנושא קווי המזלג. התוצאה היא שאזורים רבים סובלים משירות חסר בעוד אחרים סובלים משירות יתר. בין החוסרים אפשר לציין שכל הקווים המרובים מהרובע הצפון מערבי מקושרים לציר אבן גבירול ודרך נמיר אך לא לאזורים מערביים יותר (ציר דיזנגוף או בן יהודה). הדבר בולט לרעה באזור רמת אביב (יש איזה חוק שמחייב את כל האוטובוסים מהאוניברסיטה לעבור דווקא ביהודה המכבי?) וכן יצויין לרעה השירות האומלל של נווה אביבים (קו 13 המקוצר בעל התועלת המפוקפקת) ואזורי חן (לא יכלו לעשות איזה הצלבה קטנה עם אחד הקוים המסיימים במכללה למנהל?).
    על צד שירות היתר בולטים לדעתי ציר לוי אשכול – קרית חינוך. בהחלט אפשר היה להסיט משם קוים במסלול מהיר דרך אינשטיין לרמת אביב והאוניברסיטה או אפילו לסיים ברידינג. מצד שני – יותר מידי קוי מזלג ממשפחת 4, 72 ו 39, מסיימים ברידינג. רובם יגיע לשם די ריקים. מדוע לא להאריך צפונה "שן" אחת של כל מזלג (למשל את קו 4 לרכבת האוניברסיטה)?

    • תחבורה בדרך שלנו

      יש הרבה חורים במערכת הזאת שעוד יתגלו, אבל בוא ניתן להם להתחיל את הניסוי ונראה איך המערכת תתפקד. כעיקרון המערכת בנויה על מעברים, כלומר שהאוטובוסים ייסעו על צירים ראשיים ומשם יחליפו לקו מקומי. ההחלטה להעדיף צירים מסוימים ולא אחרים היא החלטה שנגועה בשיקולים פוליטיים ולאו דווקא מקצועיים אבל ככה זה. בכל מקרה, אנחנו כאן בשביל לשמור שהנוסעים ייפגעו כמה שפחות ונעקוב אחרי כל הדברים באופן קבוע.

    • תחבורה בדרך שלנו

      עדכון: קו 126 יעבור ברמת אביב ג' ויסיים באזורי חן. מאוקטובר הקו יסתובב ואחרי המעבר ברמת אביב ג' יחזור לאוניברסיטה ומשם לרכבת מרכז הירידים.

התגובות סגורות