תפריט סגור

עדכון: מסלולי קווים 52, 57 ו- 39/139/239

מההתמקדות בזמן האחרון בתל אביב עושה אולי רושם שאנחנו מזניחים את תושבי רמת גן וגבעתיים. אז לא. הסיבה היחידה שאנו לא מתייחסים לאזורים אלה הוא בגלל חוסר מידע מהימן מספיק לגבי המסלולים השונים. אז עכשיו קיבלנו מעט מידע מהימן, אם כי עדיין לא סופי לגבי מספר קווים שבטח יעניינו את תושבי רמת גן, גבעתיים ודרום מזרח תל אביב. מדובר במסלולים משודרגים ומשופרים (והפעם באמת בלי ציניות) של קווים 52 ו- 57 ואת קו המזלג 39/139/239 המכסים את אזור דרום מזרח תל אביב, דרום גבעתיים, דרום רמת גן ואזור תל השומר.
קווים 39/139/239
מסלול משותף: מסוף רדינג, דיזנגוף, המלך ג'ורג', שד' בן ציון, רוטשילד, החשמונאים, קרליבך (חזור דרך מרמורק), יצחק שדה, משה דיין.
הזרועות:
לכיוון כפר שלם – 239: המשך במשה דיין עד הסוף, דרך בר לב, ששת הימים, מח"ל, סיום במסוף הטייסים.
לכיוון תל השומר – 139: לה גוארדיה, דרך הטייסים, דרך השלום, אלוף שדה, מסוף אלוף שדה, דרך שיבא, עמק האלה (חזור דרך מנדס), אהרון קציר, מסוף תל השומר, כניסה וסיבוב בתוך בית החולים (למעט בשעות הבוקר המוקדמות, הערב ומוצ"ש), סיום במסוף הלב.
לכיוון רמת עמידר – 39: לה גוארדיה, דרך הטייסים, דרך השלום. גבעתיים – המאבק, קניון גבעתיים, דרך רבין, הרוא"ה, משה דיין, הירדן, נגבה, בן אליעזר, האצ"ל, מסוף רמת עמידר.
הערכת הקו: בסך הכול מדובר בקו מצוין שיתן מענה משופר לאזורים בעייתיים. קו 239 אמור לתת מענה חלקי לקו 11 שיבוטל ומענה מהיר לקו 9 שייתכן ומסלולו ישתנה (אין בידנו עדיין מידע סופי על מסלולו) מאזור דיזנגוף. קו 139 אמור לתת מענה לקו 35 שיבוטל. לא ברור האם יצליח לתת את המענה הנדרש. על פניו נראה שהקו מהיר יותר מאשר 35 וגם הכניסה לתל השומר אחרי המעבר במסוף תל השומר היא חכמה והגיונית יותר, אך אזור כפר שלם ורמת השקמה נותקו מקו חיוני ללא תחליף מספיק מהיר. אפשר לפתור את הפגיעה באופן חלקי, תוך שמירה עדיין על המסלול המהיר יחסית, על ידי הסטת הקו לדרך הטייסים ימינה (במקום שמאלה), ואז מעבר לאלוף שדה דרך רחוב עודד. אך הבשורה הגדולה מגיעה מכיוון קו 39. הקו שיחליף את קו 30 שיבוטל, יעשה דרך הרבה יותר מהירה לאזור דרום רמת גן תוך כדי שהוא מדלג על הפקקים של אלוף שדה וגם יתן גישה ישירה מאזורים כמו רמת עמידר, מרום נווה וקרית בורוכוב ברמת גן לקניון גבעתיים, אורט סינגלובסקי, בית מעריב וציר דיזנגוף.
קו 52 המשופר
מסלול הקו: תחנה מרכזית תל אביב, לה-גארדיה, דרך הטייסים, דרך השלום. גבעתיים – המאבק (לא ייכנס לתוך שכונת כורזין עצמה), ריינס (חזרה דרך גולומב), דרך בן גוריון, הרצל (בחזרה דרך ביאליק וקריניצי), ז'בוטינסקי, בן גוריון, ששת הימים (קניון איילון), מבצע קדש. תל אביב – מבצע קדש, ולנברג, קרית עתידים.
הערכת השינוי: בסך הכול השינוי ייטיב עם הקו. אי הכניסה לכורזין תקצר את מסלול הקו (קו אחר אמור להיכנס לכורזין במקומו) וכניסתו לאזור התעשייה בהחלט תביא לקו נוסעים חדשים. ייתכן שהסיבוב שייעשה קו דרך הרצל/ביאליק וז'בוטינסקי) מעט מיותר, אבל הוא יכול לתת לקו עוד נוסעים. חשוב לציין שתדירות הקו תתוגבר ותהיה פעם ב- 15-20 דקות ברוב שעות היום במקום פעם ב- 30-35 דקות כיום. כמו כן שעות פעילות הקו יוארכו עד 22:00 כך שצפוי להיות שיפור משמעותי מבחינה זו.
קו 57 – מסלול משופר
מסלול הקו: מסוף וינטר (תחנת המוצא של 67), דרך הטייסים, עזריאל, יהדות פילדלפיה, בני הנביאים, גבעתי, רזיאל. גבעתיים – כורזין, משמר הירדן, כ"ג, המאבק, ויצמן, כצנלסון, סירקין. רמת גן – קריניצי, הרצל (חזרה דרך ביאליק), ז'בוטינסקי, דרך בן גוריון, מסוף קניון איילון. הקו לא ימשיך יותר לעתידים. שעות פעילות הקו והתדירותו לא ישתנו משמעותית.
הערכת השינוי: למעשה מדובר במסלול כמעט זהה עם הארכת הקו לאזור רמת השקמה. הקו יתן לראשונה אפשרות מהירה ופחות מפתלת לתושבי רמת השקמה ורמת חן להגיע לאזור מרכז רמת גן וקניון איילון, כמו גם האפשרות להגיע לקניון גבעתיים שהפך למקום הבילוי המרכזי באזור. קיים גם שיפור לתושבי שכונת כורזין כאשר הקו יעבור בשני הכיוונים בשכונה. ביטול החלופה לעתידים אולי יכול להיחשב כחיסרון אך במקרה הזה דווקא 52 בעל התדירות המשופרת (הוא יהפוך לקו תדיר יותר מ- 57), שעות הפעילות המשופרות וקטעי מסלול דומים, שגם יפעל לעתידים במשך כל היום ולא כחלופה, ייתן פיתרון הולם.

13 תגובות

  1. יניב מתל אביב

    בשני הכיוונים. לא בשתי הכיוונים.
    האתר שלכם מצוין, אנא הימנעו מטעויות מביכות בעברית.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אתם מודיעים בשמחה על שיפור, אך מבדיקה שטחית אני רואה שלרוב היעדים צריכים לקחת שני קווי אוטובוס, משמעו, בגשם ובחום אנשים יצאו ליום עבודתם מותשים מלחכות "פעמיים"
    בש
    בש
    בתחנות בשל

    • תחבורה בדרך שלנו

      במערכת ישנם הרבה שיפורים אבל גם הרבה בעיות שלא הזמן לפרט אותם ואתה מוזמן לעשות חיפוש ולראות שדיברנו עליהם. כעיקרון מה שאמור לפצות על המעבר הוא זמן המתנה קצר יותר לכל אוטובוס אבל רק במבחן התוצאה נדע אם הרפורמה תצליח או תיכשל. אנחנו בכל אופן נעקוב אחר ההתרחשויות ונעדכן.

  3. רוני קלר - נציג ציבור

    בהמשך לרפורמת הקווים, בקווי האוטובוסים, התחוור לנו, תושבי סוף רחוב הרא"ה בר"ג כי נוספו לרחוב שני קווי אוטובוס: קו 33, וקו 39. קווי האוטובוסים הוספו לתחנות (הרא"ה 297 וכן הרא"ה 260/258)הממוקמות בצמתי הרחוב: הרא"ה – לב הזהב – שרה אהרונסון. תחנות אלה קלטו עוד לפני הרפורמה שני קווי אוטובוסים: קו 63 וקו 34. כיום תחנות אלה בהתאמה, בכל צד של הרחוב קולטות ארבעה אוטובוסים. עוד לפני הרפורמה עת היו שני קווים (63/34) בכל תחנה הייתה בעיה שכן התחנות קטנות מלהכיל את שני קווי האוטובוסים, כל שכן כאשר יש ארבעה אוטובוסים המגיעים בו זמנית (בשעות הבוקר ) , כדי לקלוט נוסעים. הדברים חמורים שכן כאשר ישנם רכבים העומדים בצומת הרחובות: הרא"ה – לב הזהב – שרה אהרונסון, עם הפנים לתוך העיר ורוצים לפנות שמאלה לכיוון לב הזהב, וכאשר אוטובוסים המגיעים מכיוון אלוף שדה – יצחק רבין ונכנסים לתוך העיר דרך הרא"ה, עוצרים כדי לקחת נוסעים בתחנה (הרא"ה 297) יוצרים פקק וחוסמים את הצומת ואת הכניסה לעיר – הדברים מאוד חמורים בין השעות 16:00- 18:00 שעות בהן הצומת מנקזת רכבים החוזרים עם נהגים מהעבודה.
    בנתיב ההפוך הבעיה היא בבוקר, עת מגיעים ארבעה אוטובוסים לתחנה (הרא"ה 260/258) וחוסמים את היציאה מהעיר לרבות הצומת לעיל.
    בקשתי – הצעתי – דרישתי לי אליכם, והיא לא בשמיים. הזיזו את התחנות של קווים:
    33, 34, 39, ו – 63 לדרך יצחק רבין . האזורים לעיל, לאורך דרך יצחק רבין הינם שטחים חומים המיועדים לשימוש ציבורי, ואינם מפריעים לאיש שכן מדובר בדרך פתוחה .

    • תחבורה בדרך שלנו

      מהו המרחק במטרים שאתם רוצים להזיז את התחנות האלה? יש פה שאלה של פגיעה בנגישות של התושבים שאכן משתמשים באוטובוסים הללו. אם אתם מצליחים להוכיח שהנגישות של הנוסעים לא תיפגע משמעותית, לא תהיה בעיה להזיז את התחנות. בשביל זה צריך לפנות ל"דן" ולאגף התנועה בעיריית רמת גן בבקשה מנומקת.

  4. רוני קלר - נציג ציבור

    המרחקים לא בשמיים!!, לגבי קו 63 ניתן את התחנה לבטל שכן יש 200 מטר קודם תחנה זהה, ומיד אחרי זה יש תחנה. לגבי קו 34 ניתן להעבירה בכלל לדרך אלוף שדה פינת רזיאל, שכן גם היא, ישנה תחנה זהה 200 מטר קודם. לגבי קווים 33/39 הם קווים חדשים, ובחזקת הקש ששבר את גב הגמל והפר את האיזון התחבורתי בצומת זו. ניתן להעבירם לדרך יצחק רבין. דרך יצחק רבין ניסללה במקור כשלושה נתיבים לכל כיוון ובגלל אלוצים משפטיים רק שני מסלולים מתפקדים. המסלול השלישי מסומן כאזור אסור בנסיעה, אך איזור זה יכול בהחלט לשמש כתחנה לכל דבר.
    בכל אופן המצב הקיים היום בלתי נסבל מהטעם שהוא חוסם את הכניסה/יציאה לעיר (אני לא רוצה להרחיב על תפקודה של העירייה בכל הקשור ליציאות מדרום העיר).
    נעשתה פנייה בעזרת חברי מועצה לעיריית ר"ג, לרפי פליפסון הרפרנט של הנושא לעיל מול דן ומול מנהלת רפורמת הקווים. תודה מראש על תשומת הלב

    • נועה ו

      המרחקים לא בשמים – תלוי למי.
      פעם היו לי קוים 30 או 35 להגיע לתחנה המרכזית. הם בוטלו, וכיום כדי להגיע לשם, אני צריכה לקחת קו 34. לתחנה הנוכחית אני צריכה ללכת 600 מטר. אם תרחיק את התחנה לרזיאל פינת אלוף שדה, היא תהיה מרוחקת כמעט קילומטר שלם מהבית שלי. לי נראה שזה לא מעט (בפעם הבאה שתסע באוטובוס, רד 4 תחנות קודם. זה קילומטר. עכשיו תחשוב אם היית שמח כל יום ללכת את 4 התחנות האלה מ- ואל האוטובוס, במקום לנסוע אותן).

  5. רוני קלר - נציג ציבור

    את בעיית קו 30 יפתרו. האלטרנטיבה הינה להשאיר את המצב כמו שהוא תוך שהאוטובוסים פוקקים את הכניסה/יציאה מהעיר, זה נשמע יותר הגיוני?

    • נועה ו

      יפתרו, מבחינת זה שיחזירו את הקו לפעולה? כי מה שנראה לי בינתיים, שהיוזמה שלך תביא לריחוק התחנה, ללא שום מענה לתושבים שגרים באזור נוה יהושע. וקוצר הראות הטיפוסי למקבלי ההחלטות, עוד עלול להביא לזה.
      אגב, כמה מהפקק נגרם מהאוטובוסים, וכמה ממנו נגרם כתוצאה מהרמזור האומלל ששמו שם בצומת לאחרונה, בצירוף עבודות התמ"א שמתרחשות בבניין הסמוך לתחנת האוטובוס שבהרואה פינת לב הזהב?

      • נועה ו

        אגב, בינתיים ראיתי איפה אתה גר. אתה אכן גר שני מטר מהתחנה (אם אתה נוסע באוטובוס, ונראה לי שלא), ומבחינתך לא מאוד עקרוני להזיז את התחנה 200 מטר. אתה מבין שהאוטובוסים, במיוחד אחרי הרפורמה, אמורים לתת מענה לא רק לדיירי הבתים הסמוכים לתחנה?
        הקביעה שלך, בתור "נציג ציבור", ש"המרחקים לא בשמיים", כי *לך* הם לא בשמיים, קצת מקוממת.

  6. רוני קלר - נציג ציבור

    נועה יקרה, מהרגע שהאוטובוסים הוזזו לנתייבי תחבורה ראשיים, הם לא בדיוק משרתים את מי שגר בסביבת התחנה, ויש בדבריך צדק וטעם שכן את נפגעת, בכל אופן שמתי לב גם, לאיפה שאת גרה – בעיית קו 30 אמורה לייפתר, כך שמאיפה שאת גרה כן תיהיה לך תחבורה לתחנה המרכזית. שבת שלום

    • תחבורה בדרך שלנו

      "תחבורה בדרך שלנו" הוא ארגון נוסעי תחבורה ציבורית וככזה הוא יעמוד תמיד בצד של הנוסעים. לאור האמור כאן, נראה שתהיה בעייתיות להזיז את מקום התחנה בלי לגרום נזק לאוכלוסיה שצריכה להגיע לתחנה (ויש לזכור שבמקרים רבים מדובר באנשים קשישים שמתקשים בהליכה וכל מטר בשבילהם הוא חשוב). על מנת לפתור את הבעיה אנו מציעים לטפל בגורמים הסביבתיים האחרים כגון הרמזור האומלל שליד הצומת ועבודות התמ"א בבניינים הסמוכים ואם אז לא יחול שיפור, אפשר לחשוב על אפשרויות של הזזת תחנה אבל קודם כל יש לטפל בדברים האחרים.

התגובות סגורות