ברשומות הקודמות שעסקו ברה-ארגון כבר דובר על כמה הוא ישפיע על אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן. אלא שלמרבה ההפתעה ההתייחסות של כל אחת מאגודות הסטודנטים לנושא היא שונה מאוד ולמעשה הפוכה. בעוד שאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב הייתה מעורבת בתוכנית הרה-ארגון כבר מהפעימה השנייה, אגודת הסטודנטים (שבינתיים מותגה מחדש כ"גילדה") נדמה שאינה נקפה אצבע בנושא. בעוד שנציגי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב נפגשו עם נציגי נתיבי איילון והביעו את הסתייגויותיהם, נציגי הגילדה שמעו על הרה-ארגון בעיקר בעיתונים וכפי הנראה לא טרחו להתעמק בנושא. בעוד שנציגי אוניברסיטת תל אביב נלחמים כמו אריות ואף מתקצבים קמפיין נגד ביטול קו 45 (ואפשר להתווכח עד כמה המחאה הזו שווה הוצאה מכספי ציבור הסטודנטים), נציגי בר אילן, שביטול קו 45 (וגם קיצור 7 לבני ברק) יוצר מצב שלא יהיה יותר קו שממש מקיף את האוניברסיטה (אלא רק קווים המגיעים לשער גהה ושער אונו) יפגע יותר בהם כי אין חלופה ראויה למקטע זה (מה שאי אפשר להגיד על הקטע בין גבעתיים לתל אביב) קולם לא נשמע ברחבי הקמפוס ובאמצעי התקשורת. בעוד שעל ביטול 27 שמענו חדשות לבקרים, על ביטול קו 64 שהוא הקו היחיד שמחבר בין בר אילן למרכז תל אביב בלי צורך בהחלפה שמעו בקושי.
המקרה הבא מדגים את הסוגיה. בעוד שנציגה מאגודת אוניברסיטת תל אביב ניסתה לרתום אותנו למאבק נגד ביטול קו 45, במקרה של בר אילן קרה מקרה הפוך. יו"ר "תחבורה בדרך שלנו" הגיע במיוחד לאוניברסיטת בר אילן בשביל להשיג את נציג אגודת הסטודנטים כדי להעלות את הנושא. הוא הופנה לדובר הגילדה. אחרי הצגת הדברים הדובר אמר שהנושא חשוב מאוד ושאחד מסגני יו"ר אגודת הסטודנטים ייצור איתי קשר בהקדם. לאחר כמה ימים שהקשר לא נוצר, נשלח מייל תזכורת לדובר האגודה. התשובה שהתקבלה היא "הסגן נמצא בחו"ל. ישתדל לחזור אלייך עד יום שני". בינתיים כבר יום שישי ושום פנייה מבר אילן לא הגיעה. אז כנראה שלראשי אגודת הסטודנטים יש נושאים חשובים יותר וכנראה יש להם דרכים טובות להגיע לאוניברסיטה גם לאחר הרה-ארגון, אבל לסטודנט הפשוט שב- 1 ביולי יאחר לבחינה כי הקו שהסיע אותו במשך השנה פשוט לא קיים יותר, תהיה בעיה. "הגילדה" לא חייבת בהכרח להתנגד לשינויים שנעשו, כי ייתכן וימצאו בהם שיפורים (ולדעתנו ברוב המקרים, ובניגוד לאוניברסיטת תל אביב, שיפור לא יהיה) אבל להיות בסוד העניינים, להיות בקשר עם "נתיבי איילון" ולהציע הצעות ייעול (כי מניסיון הערות כאלה משפיעות כל עוד לא מדובר בחתירה תחת יסודות התוכנית) זו חובה, ומי שלא עושה כך פשוט לא ממלא את הבטחתו לבוחר ואת הכספים המועברים אליו דרך דמי הרווחה, ולזה נגיע בהמשך. תקוותנו כי כך לא הדבר באוניברסיטת בר-אילן.
ההבדל בין האגודות בולט גם ביחס לתחבורה עבור החוזרים מיום הסטודנט. בעוד שבמשך השנים לאחר יום הסטודנט "דן" מעמידה לרשות הסטודנטים אוטובוסים מיוחדים של קווים 27 ו- 25 (שיוצאים ברכבים מפרקיים), בבר אילן שום דבר לא נעשה. וכך הסטודנטים בבר אילן נאלצים להמתין לקו 68 של "קווים" שיוצא (אם הוא בכלל יוצא) פעם ב- 20 דקות באוטובוס לא מפרקי ומתמלא בצורה שחלק מהאנשים נאלצים להמתין בתחנה לאוטובוס הבא במקרה הטוב או לקחת מונית במקרה הפחות טוב. למרות פניית יו"ר "תחבורה בדרך שלנו" בנושא מבעוד מועד, לא ברור אם ייעשה משהו ביום הסטודנט הקרוב שיחול ב- 30 במאי.
ביום רביעי הקרוב (1 ביוני) יתקיימו הבחירות השנתיות לאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בר אילן. אנו פונים לציבור הסטודנטים הבוחרים להכניס למערכת השיקולים שלהם כשהם בוחרים את הנושא התחבורתי ולשאול את עצמם: האם ההגעה שלי לאוניברסיטה מספיק נוחה? האם התא השולט לפחות ניסה לעשות משהו כדי לשפר את הגישה לאוניברסיטה? האם במצע של אחד התאים בכלל מופיע הנושא התחבורתי? אין פה קריאה להחרים גוף זה או אחר, אך יש במידע שהובא ברשומה זו כדי להראות שהאגודה הנוכחית (ולמען ההגינות גם הקודמות) לא בדיוק טורחת לתת מענה ראוי לפונים בנושא חשוב כמו זה.
על האגודה הנלחמת והגילדה הנרדמת
10 תגובות
התגובות סגורות
ואגב אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א, הנה כתבה שהם פירסמו באתר שלהם בנוגע לרפורמה, שמפרט יפה את השינויים שיחולו שרלוונטיים לסטודנטים. רובם לטובת הסטודנטים, אבל יש גם כמה נקודות תורפה, כמו לוחות זמנים לא מסונכרנים, מחסור בקווי לילה ופגיעה בחיבור לרכבת האוניברסיטה.
http://www.student.co.il/?CategoryID=705&ArticleID=8889
שקר וכזב. אני יודעת אישית שהם כותבים וכתבו הרבה מכתבים בנושא, חילקו עלונים בתחנות וכדומה. לא לעניין שאתם לא בודקים את הדברים !!!
הם גם הפיצו את העצומה !!
אם בר אילן אכן פועלים בנושא אז למה כשבאתי לדבר עם הדובר הוא פשוט לא ידע מאיפה נופל עליו הסיפור הזה. כנראה מדובר ביוזמות אישיות של סטודנטים מהאוניברסיטה או שיד אחד לא יודעת מה עושה היד השניה. ואם את אומרת שקר וכזב, אני רוצה קישור למשהו שהם הפיצו בציבור (לא חלופות מכתבים בשושו) בדומה למה שעשו אוניברסיטת תל אביב באתר. ועוד משהו, אם את הולכת להיום ליום הסטודנט, תספרי לי אם אחרי יום הסטודנט היה תגבור של קווי אוטובוס לטובת המבלים או שעדיין כולם היו צריכים להצטופף ב- 68 מסכן שנוסע פעם ב- 20 דקות.
מריח כמו פוסט פופוליסטי לקראת הבחירות בבר-אילן…
חבל שעושים ספינים של דעת קהל בלי לבדוק את הדברים בשטח
לידיעתך, אין מכותבי האתר אף סטודנט פעיל. עם זאת, יש פה שני סטודנטים לשעבר בבר אילן שממש כואב להם על מה שקורה עם התחבורה שם, ולכן ניסינו לפעול. לאחר שההידברות לא עזרה, לא הייתה לנו ברירה אלא ללכת לתוכנית ב' והיא לפרסם את המחדל בציבור.
אילנה, נראה לי שאת מתבלבלת בנושא.. או באגודה…
גיא ואילנה היקרים
אנחנו לא מסתתרים מאחורי שמות. אני מעריך שאילנה עובדת אגודה או פעילה של תא הסטודנטים ששולט באגודה. אנחנו לא מייצגי סטודנטים ולא סטודנטים, אלא מייצגי נוסעי תחבורה ציבורית, שמרביתם תלויים בה. מאבק של סטודנטים לשיפור שירות ותיקון עיוות צריך להיות אקטיבי, פעיל ולא בחדרי חדרים.
קחו דוגמה מאוניברסיטת תל-אביב. גם אם אנחנו לא מסכימים איתם בנושאים מסויימים, אנחנו מעריכים אותם על פעילות אקטיבית סטודנטיאלית ועל כך שהתעוררו בזמן, מספר חודשים לפני ביצוע הרפורמה. רבים מאלה שדיברתי איתם בקמפוס לא ידעו במה מדובר.
איתי
קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךתגובה עניינית של אגודת הסטודנטים של בר אילן לרשומה עליהם « תחבורה בדרך שלנו
קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךעדכון: שינוי במסלול קו 126 ועדכונים נוספים « תחבורה בדרך שלנו