להלן הודעה אודות השינויים הצפויים בחולון החל מ- 5 באוגוסט כפי שהובאה באתר עיריית חולון ומובאת כלשונה (הערות שלנו כתובות בסוגריים).
* קו 4 יוחזר למתכונתו הקודמת במלואה (צעד מבורך ומתבקש).
* קו 89 יכנס לבי"ח איכילוב (לפי פרסום אחר דווקא 289 ייכנס לאיכילוב, טרם ידוע באיזה מסלול תעשה הכניסה).
* קווים 89,189,289 יעצרו בשד' הר ציון בת"א (לא ברור מה השינוי פה, אולי הכוונה היא כניסת האוטובוסים הללו לרח' לוינסקי).
* קווים 72,172 יעברו ברח' דיזנגוף בת"א (טרם ידוע אם ייכנסו לדיזנגוף דרך בוגרשוב או דרך קינג ג'ורג').
קישור לידיעה המלאה: http://www.holon.muni.il/Lists/List6/DispForm.aspx?ID=103
כנראה לא מדובר בשינויים היחידים שיקרו בחולון. כפי שדווח (אך לא אושר סופית) קו 43 אמור לחזור למסלולו הישן. כמו כן במקום אחר היה רשום שקו 2 הפנימי ישונה כך שיגיע גם לבת ימון (האם למעשה מדובר בסוג של החזרת קו 5 הישן בשינוי מספור?). במסגרת מדיניות העמימות והדיסאינפורמציה של משרד התחבורה יש ערפול גדול של מה שיקרה ולכן איננו יכולים לדווח מעבר למה שיוצא החוצה לתקשורת. לכן אין בידנו פרטים מעבר למה שהובא כאן ובפוסט הקודם בנושא. נמשיך לעדכן ככל שיהיו פרטים.
עדכון: פרטי פעימת התיקונים של ה- 5 באוגוסט בחולון
5 תגובות
התגובות סגורות
שמתי לב לבעיה חוזרת. מסתבר שבחלק מתחנות האוטובוס אין את מספרי הקוים שעוצרים שם (כמו בשדרות הר ציון קו 51, 71, 271 וכן הלאה) או שבחלק מהתחנות הקווים רשומים בכתב יד. נראה כאילו חזרנו לשנות ה 30 של המאה הקודמת. למי צריך להתלונן לגבי זה?
הבעיה מוכרת מאוד. כל התלונות יש להפנות לעירייה שבתחום שיפוטה נמצאים התחנות.
יש לי תהיה לגבי המסלולים הרצויים של קו 72/172 ואשמח לשמוע את דעתכם.
מלכתחילה זה נראה לי מיותר להעמיס אותם על רחוב בן יהודה לכל אורכו עד רידינג כשהם כמעט ריקים בגלל החפיפה הגדולה עם 4/104/204 והקוים הנוספים שהתווספו לרחוב זה. אבל לדחוק אותם לדיזנגוף עד קצהו הצפוני (בנוסף ל 39/139/239 וקו 5) זה אותה טעות בדיוק: עומס יתר של אוטובוסים ריקים שיקרטעו עד מסוף רידינג. לנוכחותם שם אין כמעט שום ערך מוסף.
נקודת המשיכה העיקרית לאורך רחוב דיזנגוף היא בראש ובראשונה דיזנגוף סנטר. כדי להגיע לשם די בהסטת הקוים לרחוב המלך ג'רג' וממנו אל נקודת הסיום ההגיונית ביותר הלא היא רכבת מרכז. ניתן להגיע לשם במספר מסלולים – ורצוי דרך איכילוב.
להעברתם לרכבת מרכז יהיה ערך של ממש: קו 18 לבדו משרת 3 מוקדי משיכה מרכזיים (איכילוב, ככר רבין, דיזנגוף סנטר) ובפועל זה הטרמינל המרכזי של גוש דן (ולא התחנה המרכזית שהרפורמה שואפת לנוונה!). בנת"ץ המלך ג'ורג' הם ינועו בצורה סבירה לצד 18 ו 25/125. (אני יוצא מהנחה שבפעימה הבאה יוצאו ממנו הקוים 24,47,48,82 – זה ממש מתבקש ע"פ ההגיון של הרפורמה).
בתור תושב חולון שגר באיזור הקניון, אני מאד מרוצה מקו 89 החדש. אחד היתרונות שלו על 97א (מעבר לתדירות הגבוהה ושעות הפעילות המורחבות) הוא שהוא לא נכנס למתחם התחנה המרכזית, דבר שמאריך מאד את זמן הנסיעה.
אני מאד מקווה שבפעימת התיקונים הזאת לא מתכוונים להסיט את מסלולו של הקו אל מתחם התחנה המרכזית…
עמית שלום. ראשית אנו שמחים שיש מישהו שמרוצה משינויים שבוצעו ברפורמה ולא רק מקטר. שנית, יש הרבה אנשים שנפגעו מזה שהאוטובוס לא עובר דרך התחנה החדשה ודווקא את קולם אפשר לשמוע, ואפשר גם להבין. בנוסף למיטב ידיעתנו הגעה דרך תחנה מרכזית דרך צומת הולץ ורכבת ההגנה לוקחת זמן דומה ואולי אף קצר יותר מאשר ההגעה דרך בן צבי-לבון-הר ציון. עמדתנו היא שאחד מהקווים צריך לעשות את הכניסה לתחנה מרכזית ואחד לפחות לנסוע דרך הר ציון. לפי ידיעות לא רשמיות, אכן אחד מהקווים (כנראה 289) יבצע כניסה ללוינסקי והשאר ימשיכו במסלול הנוכחי. עדכונים מדויקים נמסור ברגע שנקבל אותם.